Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Legyél önmagad!

“Túl kicsik a melleim!”, “túl kövérnek érzem magam!”, “biztos nem tetszettem neki!” – Bizonyára Te is hallottál már ehhez hasonló mondatokat a testvéredtől, barátnődtől vagy esetleg ezek a mondatok a te szádból is elhangzottak nap mint nap.  Ezt a “népbetegséget” önbizalomhiánynak hívják.

MosolyA kialakulásának egyik oka lehet, ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben. Képzeljük csak el… Láttunk egy nálunk sokkal, de sokkal csinosabb lányt az utcán, esetleg a tv előtt nézve a hőn rajongott színésznő testét irigyeljük és úgy érezzük, hogy mi soha nem leszünk olyanok mint ő.

Az első és legfontosabb dolog először is nem az, hogy egyből elmegyünk a konditerembe, esztelen diétába kezdünk vagy elmegyünk a legelső ruhaboltba és kimerítjük a bankkártyánkat. A legeslegfontosabb, hogy először a lelkünket rakjuk rendbe. Mert ahogy tartja a mondás “ép testben ép lélek”. Sajnos, Hölgyeim, el kell hinni, hogy igenis szépek vagyunk, és vagyunk olyan csinosak is mint az a színésznő a tv-ben.

Mindenkiben van valami szép, legyen az a szeme színe, a mellének nagysága vagy a fenekének a formája. Csak meg kell találnunk, hogy melyik a legelőnyösebb testtájunk, adottságunk, és azokat hangsúlyozni inkább. Ami meg a problémás részeket érinti, nos azon meg dolgozni kell. Nem hiába hangoztatja a média, hogy a sport és az egészséges táplálkozás fontos.

Vannak dolgok azonban, amin sajnos nem tudunk változtatni, azzal pedig meg kell barátkoznunk. Mondok egy példát. Én a melleim méretével nem voltam elégedett. Nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy megműttetem magam, de aztán rájöttem, hogy minek? Egyrészt rengeteg kockázattal jár. Évenként cserélni kell,  jegelni, masszíroztatni kell,  stb. Egyszóval macerás… Aztán pedig, ha egy férfinak csak a nagy melleim miatt vagyok érdekes, akkor az a pasi meg sem érdemel!

Különben is tévhit, hogy a pasik a nagy melleket szeretik. (tapasztalat :) )  Így hát letettem e merész ötletemről és elfogadtam magam. Nem mondom, hogy egyszerű volt, de higgyétek el, megérte! Szépen, lassan, fokozatosan csináltam. Először is megnéztem magamat jó alaposan a tükörben. Megnéztem, hogy mivel vagyok elégedett és mivel nem. Amivel nem voltam megelégedve azon változtattam, elmentem edzeni, kevesebb édességet ettem, stb.  Amin pedig nem tudtam változtatni, nos abból megpróbáltam a maximumot kihozni.

Azóta sokkal vidámabb, felszabadultabb vagyok. Amelyik nő boldog, azt a pasik is jobban megnézik, mert látszik, hogy mennyire magabiztos, látszik a kisugárzásán, hogy majd kiugrik a bőréből aztán az emberek is sokkal szívesebben vannak egy társaságban egy olyan emberrel, aki boldog. Boldog pedig csak az az ember lehet, aki önmagával is elégedett.